ObčanServer

Mapové podklady obce

Facebook

 

Fotogalerie

Poslední přidaná fotografie

Poslední přidaná fotografie

Knihovna po rekonstrukci

Aktuální počasí

Počasí dnes:

16. 8. 2018

poloj

Bude skoro jasno až polojasno. Denní teploty 26 až 30°C. Noční teploty 16 až 12°C.

Přehrát/Zastavit Další

Aktuální teplota

16.8.2018 15:25

Aktuální teplota:

26,4 °C

Vlhkost:

46,3 %

Rosný bod:

14 °C

Obsah

Rekonstrukce budovy kina

Budova bývalého kina, která přiléhá k obecnímu úřadu, by se v letošním roce mohla konečně dočkat celkové rekonstrukce. V obci významně chybí sál s kapacitou min. 100 míst vhodný pro pořádání různých kulturních akcí či setkávání spolků. Budova nevyužívaného kina přímo v centru obce bude ideálním prostorem, ve kterém vznikne sál s celkovým zázemím (toaletami, šatnou, barem, přípravnou občerstvení, zázemím pro účinkující a podkrovní místností pro další využití).

Prvotní návrh projektanta doznal po besedě "u kulatého stolu" dílčích změn tak, aby došlo ke zkapacitnění sálu pro velké kulturní akce typu plesy na cca 200 osob. Pro tyto akce bude možné využít i podkrovního prostoru, který bude částečně otevřen směrem dolů, do sálu, ale zároveň jej bude možné při jiných akcích využívat separátně. 

Z projektové dokumentace projektanta ...

Hlavní koncepce návrhu spočívá v důsledném a přiznaném propojení obecního úřadu a bývalého kina – nově obecního sálu. Bude vytvořen jeden centrální bezbariérový vstup, který bude jasně patrný a reprezentativní, ze kterého bude možno pokračovat jednak do obecního úřadu a také do nového prostoru vestibulu a sálu. Tento vstup bude umístěn v místě stávajícího vstupu do kina, tedy do nižší hmoty mezi bývalé kino a stávající obecní úřad. Tato hmota, která se dnes z východní strany ke kinu přimyká pomocí oblouku, bude pokračovat ve formě přístavby, která se obdobně obloukovitě přimkne ke stávajícímu obecnímu úřadu a vznikne tak prostor pro umístění pošty.
Zregeneruje se stávající terasa před vstupem do bývalého kina (nově tedy do obecního úřadu a obecního sálu) a vytvoří tak reprezentativní vyvýšenou vstupní podestu. Tato terasa bude doplněna rampami pro bezbariérový přístup. 
Ze strany výletiště, ze stávajících přístřešků bude provedena přístavba ve stejném architektonickém vzhledu (obloukovitě zakončená, s dřevěným obkladem) tak, aby byla navýšena kapacita sálu.
Vestibul (předsálí) se otevře směrem do výletiště a vnitřní prostory (toalety, bar, sál) mohou sloužit i pro venkovní akce. Sociální zařízení pro veřejnost bude přístupné jak z vestibulu, tak z prostor obecního úřadu.
Co se týče architektonického řešení, budou ponechány stávající vyvýšené hmoty obecního úřadu a bývalého kina, které budou i nadále omítnuty světle zbarvenou omítkou. Snížený organicky řešený vstupní objekt bude opatřen ze strany vstupu vyvýšenou atikou a bude obložen dřevěným vertikálním obložením. Valbová střecha bude nahrazena pultovou s mírným sklonem k výletišti a bude doplněna střešními světlovody, které prosvětlí vnitřní prostory vestibulu a toalet.

 

Stránka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Stránka